Loading...

@

Fonolive Marketplace App on Google PlaystoreFonolive Marketplace App on App Store - Apple iOS
  • jobs
  • 1 month ago

jobs description

Оглас за Работа: Machine Learning инженер / Data Scientist

Локација на канцелариите: Скопје, во строгиот центар

Опис на позицијата:

Млада и иновативна компанија има потеба од мотивиран и амбициозен Junior или Mid-Senior Machine Learning Engineer / Data Scientist да се приклучи на нејзиниот тим. Така добивате можност да практицирате Machine Learning Engineering и Data Science со работа на реален проект за Predictive Analysis, имајќи на располагање огромен волумен на структуриани историски податоци, и со можност за големо влијание врз постоечки и растечки бизнис. Доколку сте заинтересирани, пратете го вашето CV на stojancho.tudjarski@kiimo.me.

Одговорности:
• Развој и имплементација и тестирање на алгоритми за машинско учење и предиктивна анализа,
• Анализа и обработка на податоци,
• Соработка со останатите членови на тимот за развој на решенија базирани на податоци.

Барања:
• Диплома во областа на компјутерски науки, инженерство, математика или сродни области, или во завршната... година на факултет.
• Основно познавање на алгоритмите за машинско учење и статистички методи,
• Искуство со Python, и библиотеката Pandas, numpy.
• Познавање на библиотеки за машинско учење како Scikit-learn, PyTorch, и слични.
• Познавање на бази на податоци и SQL.
• Способност за анализа на податоци и визуелизација со Matplotlib, Plotly,
• Способност за учење и адаптирање на нови технологии и методологии.

Пожелни квалификации:
• Познавање на алатката за верзионирање на код Git.
• Портфолио со претходни проекти во областа на машинското учење.

Контакт: stojancho.tudjarski@exotelligence.ai

Сите апликации ќе бидат разгледани во доверливост
Skopje North Macedonia

salary-criteria

Apply - Mid-Senior Data Scientist Skopje